Noutati

Tiberiu Ușeriu, câștigător pentru a treia oară în cel mai greu maraton din lume

Tiberiu Ușeriu a câștigat pentru a treia oară la rând cel mai greu maraton din lume, 6633 Arctic Ultra. 

Cu o zi în urmă, Tibi Ușeriu a trecut prin cea mai dificilă experiență de până acum, imaginile postate pe pagina de Facebook Tasuleasa Social fiind grăitoare în acest sens.

”Am să încerc să aştern pe hârtie lacrimile care ne-au umplut ochii miercuri dimineaţă, atunci când am privit filmarea. Am să încerc, deşi ştiu că nu am cum să reuşesc. Nimeni nu poate aşa ceva.

Mai avea câţiva kilometri până în Inuvik. Gonise din toate puterile, îşi irosise toată energia, cu un singur gând în cap : să iasa de pe Ice Road …

E ameţit de foame, merge în zig-zag. Se opreşte şi încearcă să mănânce ceva. Nu reuşeşte, corpul nu mai vrea nimic rece, corpul îi cere o mâncare caldă.
Hamul e pe jos, la fel si beţele. Incearcă să se aplece, dar nu reuşeşte. Spatele doare cumplit iar picioarele sunt ca doi copaci înfipţi adânc în gheaţă.

Aşa că îngenunchează. A câta oară ? Nu-şi mai aminteşte. Stie doar că trebuie să se ridice iar. Stă în genunchi şi priveşte în zare, către Inuvik, şi-şi spune : Hai Tibi, încă doi kilometri si mâncăm ceva cald.

Cu greu îşi pune hamul peste umeri, mâinile nu îl ascultă.
Apucă beţele si se propteşte în ele, dar nu reuşeşte să se ridice, beţele fug in toate părţile, aşa că le ia pe rând, cu ambele mâini, ca un copil care învaţă să scrie.

Respiră adânc şi reuşeşte să pună un picior pe pământ. Pauză de odihnă. Respiră adânc, se opinteşte în beţe cu tot ce are şi se ridică … încet … ca un moşneag.
Nu a avut putere sa spună nimic. Un pas, încă un pas, încă un pas … şi s-a pierdut în zare.

A ajuns în Inuvik exact când trebuia. O cifra pe o foaie de hârtie. Miracol… sau nu… ?
Organizatorii îl aşteptau cu trei maşini, dar nu a întors capul către ei, ar fi fost prea obositor. Un pas, încă un pas, încă un pas … până la capăt. Capătul e Inuvik acum.

Nu l-au văzut niciodată aşa. S-au speriat.
Au venit doctorii şi l-au examinat pe toate părţile. Picioarele umflate, dar fără degerături, doar degetul cel mare, care acum e mai scurt puţin. Piele pe tălpi nu mai are de mult timp, s-a dus treptat, dar în rest … nimic.
Au ridicat din umeri, ca de obicei : He is ok !”, povestește în jurnalul competiției 6633 Arctic Ultra.

Momentul în care Tiberiu Ușeriu trece linia de sosire poate fi urmărit aici:

Tibi Userius finishing the 2018 edition of the 6633 Arctic Ultra in 1st place…. Blizzard conditions!!!… so no guarantee this will work.

Posted by 6633 Arctic Ultra on 15 Martie 2018

Andreea Olaru feat. Robert Toma – Oare o sa-ti amintesti?

Cea mai noua piesa lansata de Andreea Olaru si Robert Toma, sub sigla Media Pro Music, apare sub numele “Oare o sa-ti amintesti?

Nume care isi vor lasa amprenta asupra acestei piese, sunt ale producatorilor Robert Toma si Alex Parker.

Parte din colaborare ii revine si violonistului Zenn, pe care il puteti urmari accesand pagina lui de facebook: https://www.facebook.com/iamzenn/

Totodata, in descrierea piesei de pe YouTube, veti gasi link-urile catre paginile oficiale, ale artistilor.

Auditie placuta sa aveti!

De unde s-a “inspirat” Kendrick Lamar pentru videoclipul piesei “All the stars”

“All the stars”, piesa creată de Kendrick Lamar în colaborare cu SZA se bucură de un videoclip care i-a adus deja peste 11 milioane de vizualizări dar nu e creat după cele mai originale idei.

Lansat acum o săptămână, se pare că videoclipul este contruit din imagini furate de la Lina Iris Viktor, o artistă britanică ce susține că a primit cereri din partea Marvel în noiembrie 2016 și decembrie 2017, dar le-a refuzat.

Se pare că refuzul artistei nu a stat în calea lui Kendrick Lamar, care le-a pus pe ecrane oricum.

“Este o chestiune etică pentru că ceea ce pretinde filmul este puterea unui supererou de culoare, acesta e întregul concept al povești. Și în același timp ei fură de la artiști africani”, a declarat artista într-un interviu pentru revista Times.

Oare cum va ieși Kendrick Lamar din această poveste?